Święto Ziemi; odświętnie i na codzień

18 maja 2017
DSC00092

1200 dzieci na spotkaniach w 17 przedszkolach skandowało “Dbam o świat od najmłodszych lat. Grupa VIVE i Grupa MAC odbyła wędrówkę po Ziemi Świętokrzyskiej z edukacyjnym projektem dotyczącym ochrony środowiska.

LPS KORAB ma swoją PRZYSTAŃ

26 kwietnia 2017
do tytułu

Przystań Korab, miejsce do którego mogą zawsze dopłynąć strudzeni podróżą młodzi ludzie ze Stypendialnego Programu prowadzonego przez Fundację VIVE Serce Dzieciom. Stypendyści przecięli wstęgę swojej Przystani 26 kwietnia 2017 roku podczas uroczystego spotkania w obecności wspaniałych Gości.

Od marzeń do realizacji

25 kwietnia 2017
DSC01148 (2)

Mieć swoje miejsce na ziemi. Tylko 8 miesięcy – od pomysłu do końcowego efektu. Marzenie zrealizowało się szybko. Powstała „Przystań Korab”.

Dbam o świat od najmłodszych lat!

21 kwietnia 2017
DO TYTUŁU

Międzynarodowy Dzień Ziemi wyznaczony przez ONZ na 22 kwietnia, Światowy Tydzień Recyclingu – to tematy, które stają się coraz bliższe wszystkim środowiskom. Grupa VIVE reprezentowana przez Fundację VIVE Serce Dzieciom razem z wydawnictwem MAC Edukacją, podjęła ten ważny dla ludzkości temat i przystąpiła do wspólnego projektu skierowanego do najmłodszych.

„W tym dniu wspaniałym wszyscy się weselmy!”

16 kwietnia 2017
3

Wielkanoc – afirmacja życia i radości. W czasie świątecznych spotkań jest czas na dzielenie się radością i niesienie jej tym, którym jest trudno w życiu, którzy są samotni i opuszczeni.
Wielkanoc – czas nadziei i pokoju, a każdy z nas może nieść ten pokój i dawać nadzieję innym.
Wesołego Alleluja
życzy Fundacja VIVE Serce Dzieciom