NASTROJOWO I PRACOWICIE W PRZYSTANI KORAB
Scrolluj dalej
21/12/2021

Świąteczny nastrój zawitał do „Przystani Korab” w Staszowie. Wolontariusze przygotowywali upominki dla pensjonariuszy Domu Opieki Społecznej w Pęcławicach. Pierniki, cukrowe ozdoby i lukier czekały na stołach na młodych artystów. W Bożonarodzeniowych dekoracjach „Przystani”, przy dźwięku kolęd ozdabianie pierników  było dla wszystkich dużą przyjemnością. Dzwonki, bałwany, choinki, bombki i gwiazdki  zapełniały się  kolorowymi obrazkami. Opiekunki młodzieży wraz z księgową Fundacji VIVE Serce Dzieciom Eweliną Paprocką oraz Panią Małgosią Banaszewską z DPS Pęcławice dołączy do tworzącej słodkie upominki młodzieży. Nie minęły 2 godziny a 150 pierników było już gotowych do przekazania seniorom. Na zakończenie spotkania prezes Fundacji VIVE Serce Dzieciom Grażyna Jarosz i Wiceprezes Stowarzyszenia Aktywnych Korab Beata Wójcik przy opłatku złożyły życzenia spokojnych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia i pomyślnego Nowego 2022 Roku. Dla wszystkich wolontariuszy i  ich opiekunów od Burmistrza Miasta i Gminy Staszów czekały drobne upominki, które z przyjemnością wręczała Pani Wiceburmistrz Ewa Kondek.

Do DPS w Pęcławicach pojechały Panie Beata Wójcik i Grażyna Jarosz, by wręczyć pensjonariuszom kolorowe pierniki oraz zestawy kosmetyków. Pełniąca obowiązki Dyrektora DPS Pani Anna Gawlik-Maj przekazała młodzieży upominki zrobione przez mieszkańców Domu w czasie warsztatów plastycznych.

Projekt „Zadbajmy wspólnie o nasz przyszły świat” finansowany przez Miasto i Gminę Staszów

Wesprzyj nasze projekty

Konto ING Business: