Recycling na miarę
Scrolluj dalej

Fundacja VIVE Serce Dzieciom w dbałości o środowisko naturalne przygotowała projekt „Recycling na miarę”. Ideą projektu jest rozpowszechnianie wiedzy dotyczącej możliwości powtórnego wykorzystania materiałów tekstylnych oraz zachęcanie do kreatywnego podejścia do recyclingu. Jest on częścią szerszego nurtu Textile Upcycling, mającego na celu pokazanie różnych możliwości wtórnego przetwarzania materiałów tekstylnych, który promowany jest przez Grupę VIVE. Firma Fundatora Fundacji Pana Berusa Servaas VIVE Textile Recycling na potrzeby projektu dostarczać będzie materiały tekstylne pochodzące z recyclingu.

Do realizacji projektu Fundacja VIVE Serce Dzieciom zaprosiła Zespół Państwowych Szkół Plastycznych im. Józefa Szermentowskiego w Kielcach.

Projekt „Recycling na miarę” przeprowadzany będzie dla dzieci w wieku 11 – 14 lat w formie warsztatów i konkursu związanych z wykorzystaniem tekstyliów do stworzenia prac artystycznych na określony temat.

W kolejnych latach będzie podawany temat towarzyszący projektowi.

Wesprzyj nasze projekty

Konto ING Business: